Protetica fixa/mobila Pitesti

Protetica fixa/mobila

Un zambet poate deveni frumos si sanatos cu ajutorul restaurarilor protetice care inlocuiesc dintii lipsa.

Ce reprezinta Protetica?

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.

Clinica Stomatologica Pitesti

Adresa

Str. Doaga nr 8 , Pitesti, Arges

Clinica Stomatologica Pitesti

Scrieti-ne!

elendenta@yahoo.com

Datorita biocompatibilitatii si a proprietatilor estetice deosebite, restaurarile integral ceramice si ceramice pe suport de zirconiu sunt considerate la ora actuala cea mai buna alternativa de restaurare protetica.

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentara nu inseamna doar estetica. Este, de asemenea, necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie (producerea sunetelor), masticatie (mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor). Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Zirconiul, ceramica presata (disilicat de litiu) sau ceramica feldspatica sunt cateva exemple de materiale noi cu ajutorul carora, folosind protocolul corect, reusim sa obtinem constructii durabile si cat mai apropiate de natural.

Beneficii ale protezelor dentare

  • Pierderea osoasa redusa
  • Pierderea dintilor are ca rezultat pierderea osoasa orala. Acest lucru este frecvent intalnit mai ales in cazurile in care dintele nu este inlocuit si mai mult in cazurile in care se pierd mai multi dinti. Protezele, partiale sau complete, nu ajuta la reducerea pierderilor osoase, deoarece, in comparatie cu dintii naturali, exercita o cantitate foarte mica de presiune de mestecat. Spre deosebire de proteze dentare, protezele dentare confera maxilarului un dinte de inlocuire, care exercita o presiune similara cu dintii naturali. Ca urmare, pierderea osoasa este scazuta in mare masura ..
  • Ofera asistenta protezelor partiale
  • Slabirea gingiilor, durerea in cavitatea bucala si dezvoltarea bolii parodontale sau a cariilor dentare sunt cateva dintre efectele secundare ale protezelor partiale.
  • Protetica dentara, datorita procesului lor de tratament si ingrijire extins, ofera cantitatea corespunzatoare de sprijin pe care o necesita proteza partiala. Prin urmare, pacientul nu trebuie sa sufere dureri in cavitatea bucala, sa dezvolte potential boli orale sau sa sufere de slabiciunea gingiilor care apare in mod obisnuit.
  • Niciun alt tratament dentar nu ofera sprijinul necesar protezelor partiale, motiv pentru care un numar crescut de chirurgi dentari opteaza pentru acest proces de tratament.
  • Solutie eficienta de reabilitare si intretinere orala
  • Pana in prezent, nu exista in esenta o alta procedura dentara de restaurare care sa fie la fel de eficienta si eficienta ca stomatologia protetica. Deoarece acest tratament foloseste tehnologii avansate precum microscopia electronica, imagistica 3D si implanturi bazate pe nanotehnologie, ofera pacientilor cele mai bune rezultate intr-un timp minim. Astfel, impreuna cu un tratament mai bun, pacientii au o solutie de intretinere scazuta pentru toate necazurile lor orale; ceva ce alte tratamente orale nu reusesc sa ofere.
  • O calitate mai buna a vietii pentru pacienti

 

Spre deosebire de alte procese dentare, protezele dentare imbunatatesc de fapt calitatea vietii pacientilor stomatologi prin imbunatatirea starii generale de sanatate orala. De exemplu: deoarece proteza dentara creeaza dinti care sunt destul de asemanatoare cu cei naturali, pacientii se simt mai confortabil si mai increzator. De asemenea, spre deosebire de proteze dentare, pacientii nu trebuie sa faca fata unor situatii precum imbibarea alimentelor si, prin urmare, nu trebuie sa petreaca atat de mult timp intretinandu-si dintii. Din aceste motive, in ciuda costurilor financiare ridicate, pacientii de pe tot globul opteaza pentru protetica dentara. De fapt, statisticile recente arata ca chiar si pietele emergente precum China si India inregistreaza o crestere constanta a cererii de servicii stomatologice, in special stomatologie reconstructiva.

Distribuie mai departe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn