Implantologie Pitesti

Implantologie

 Implantul dentar este o alternativa moderna de inlocuire a dintilor lipsa.

Ce reprezinta implantul dentar?

Este o piesa de obicei din titan de forma cilindrica sau cilindrico-conica care inlocuieste radacina unui dinte pierdut; este o interventie nedureroasa; rata de succes chirurgicala locala este foarte buna; nu este pe viata dar are o durata de folosinta destul de indelungata; se insera directa in os sau poate fi precedat de aditie de os si sinus lift (ridicare de sinus) ; implantul dentar va fi acoperit de o coroana dentara la 4-6 luni dupa inserare.

Clinica Stomatologica Pitesti

Adresa

Str. Doaga nr 8 , Pitesti, Arges

Clinica Stomatologica Pitesti

Scrieti-ne!

elendenta@yahoo.com

Longevitatea restaurarilor cu suport implantar depinde de pozitionarea corecta a implanturilor in oasele maxilare. Fortele masticatorii (functionale) trebuie sa actioneze in axul implantului astfel incat acesta sa sufere un proces de remodelare osoasa perimplantara minima.

Cel mai important avantaj al folosirii terapiei implant-protetice este ca pacientul nu simte diferenta dintre dintii naturali si cei restaurati prin implant. In plus, putem considera implantul dentar ca o terapie minim invaziva, spre deosebire de lucrarile clasice de tip „punte”, pentru care era necesara slefuirea dintilor sanatosi vecini bresei edentate pentru a inlocui un singur dinte lipsa.

Avantajele tratamentului prin implant dentar

Un implant dentar este cea mai buna optiune pentru pacientii care si-au pierdut unul sau mai multi dinti;
• Dintele obtinut prin implant dentar se apropie cel mai mult de confortul oferit de un dinte natural;
• Nu trebuie afectati dintii vecini prin slefuiri ca in cazul lucrarilor dentare clasice;
• Inlocuieste radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale;
• Cand pacientul are edentatii mari, o alternativa la proteza mobila o reprezinta protezarea overlay pe doar 4 sau 6 implanturi;
• Imbunatateste masticatia, fonatia si fizionomia;
• Implantul dentar este rezistent si durabil.

Osteointegrarea

Osteointegrarea este procesul prin care se realizeaza conexiunea directa structurala si functionala dintre tesutul osos si suprafata unui implant artificial. Un implant dentar de calitate are suprafata tratata special pentru o mai buna proliferare si aderare a celulelor osoase. Inserarea implantului trebuie realizata intr-un os rezistent care sa-l poata sustine. Daca nu exista suficient tesut osos va fi nevoie de adaugarea unor grefe prin proceduri de augmentare chirurgicala.

Implantologia nu este doar stiinta osteointegrarii ci este si arta esteticii dentare, arta manipularii tesuturilor, a camuflajului, a iluziilor optice. Pe parcursul vietii ajungem sa pierdem unul sau mai multi dinti din cauza accidentelor, cariilor, inaintarii in varsta sau a bolilor parodontale. Obiectivul implantologiei este imitarea cat mai fidela a esteticului natural care poate fi realizat cu multa indemanare de mana unui bun chirurg. Deci indeletnicirea bazata pe munca manuala, deprinderea practica de a efectua un lucru cu indemanare inseamna un mestesug.

Prin urmare putem spune ca implantologia este o stiinta ce se ocupa de osteointegrarea implanturilor, dar este o adevarata arta sa faci cu acest mestesug oameni fericiti.

Distribuie mai departe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn