Profilaxie si estetica dentara Pitesti

Profilaxie si estetica dentara

Este specialitatea medicinei dentare care isi propune interceptarea cat mai precoce a bolilor care afecteaza cavitatea bucala si prevenirea acestora prin tehnici minim invazive. Din arsenalul terapeutic al profilaxiei putem aminti controalele si igienizarile periodice de catre medicul stomatolog, detectarea si fluorizarea leziunilor carioase incipiente, precum si sigilarea dintilor recent erupti.

Igiena dentara

Interceptarea cat mai precoce a patologiilor oro-dentare are ca scop imbunatatirea calitatii vietii si reducerea necesarului de tratament, motiv pentru care profilaxia dentara reprezinta o ramura esentiala a practicii stomatologice moderne.

Unele dintre procedurile cele mai folosite de profilaxie dentara sunt controalele periodice la medicul stomatolog. Acestea asigura nu doar o supraveghere a tratamentelor efectuate anterior, ci si o depistare precoce a patologiilor oro-dentare. Astfel, tratamentele efectuate sunt cat mai minim invazive, asigurand nu doar o rata crescuta de succes a acestora, ci si o reducere a suferintelor resimtite de catre pacient.

Clinica Stomatologica Pitesti

Adresa

Str. Doaga nr 8 , Pitesti, Arges

Clinica Stomatologica Pitesti

Scrieti-ne!

elendenta@yahoo.com

Metode de realizare a profilaxiei:

  • Igiena orala se efectueaza de catre pacient acasa de minim doua ori pe zi folosind periuta si pasta de dinti si obtional ata dentara ,apa de gura sau dus bucal.
  • Detartrajul consta in indepartarea placii bacteriene si a tartrului supra si sub gingival cu ajutorul aparatului de detartraj cu ultrasunete.
  • Airflowul si periajul profesional indeparteaza eventualele resturi de placa bacteriana care raman dupa detartraj precum si coloratiile de pe suprafata dintilor.
  • Sigilarea santurilor si fosetelor consta in aplicarea unor compozite fluide cu o concentratie mai mare de flor pentru a preveni aparitia cariilor la acest nivel

Distribuie mai departe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn