Chirurgie Dentara

Chirurgie

Interventiile chirurgicale efectuate in clinica ElenDenta sunt realizate de maestrul chirurg Razvan Bogoi, singurul nostru medic specializat in chirurgie si implantologie.

Tipuri De Operatii:

Clinica stomatologică Elen Denta va pune la dispozitie urmatoarele manopere chirurgicale:

  • implantul dentar;
  • operatii premergatoare implantului;
  • aditii de os si sinus lift;
  • extractii inclusiv de molari de minte inclusi;
  • descoperiri chirurgicale de dinti inclusi ;
  • tratament chirurgical parodontal.
Clinica Stomatologica Pitesti

Adresa

Str. Doaga nr 8 , Pitesti, Arges

Clinica Stomatologica Pitesti

Scrieti-ne!

elendenta@yahoo.com

Chirurgia dentara se refera la un ansamblu de tratamente care presupun repararea si realizarea unor corectii la nivelul dintilor, gingiilor si oaselor maxilare printr-o interventie chirurgicala.

Sinus Lifting

Este o interventie chirurgicala de aditie de os pentru maxilarul superior, in zona molarilor si premolarilor, in situatia in care unul sau mai multi dinti din aceasta zona lipseste. Ca urmare a pierderii dintilor, pacientul nu mai beneficiaza de os suficient pentru ca implantul dentar (radacina artificiala a viitorului dinte) sa poata fi inserat si sustinut in mod corespunzator.

Daca ai unul sau mai multi dinti lipsa si ai tot amanat ani la rand vizita la medicul stomatolog, cel mai probabil osul maxilarului s-a resorbit. Vestea buna este ca nu trebuie sa te gandesti la proteze, te poti bucura de o dantura complet noua, de un zambet frumos si de o masticatie corecta cu ajutorul implanturilor dentare. 

In cazul pacientilor cu volum osos insuficient al maxilarului superior, solutia o reprezinta procedura de sinus lift, adica ridicarea membranei sinusului maxilar, pentru a face loc grefei osoase. Datorita acestei aditii de os, implantul are o baza stabila si este sustinut in mod corespunzator.

Extractii, inclusiv de molari de minte

Maseaua de minte cu siguranta nu te face mai destept sau mai intelept. Iti poate da, insa, serioase batai de cap daca nu ii acorzi atentia cuvenita. Ca sa eviti complicatiile este important sa stii daca ea trebuie extrasa sau nu, ce complicatii pot sa apara daca ignori anumite simptome, ce presupune o operatie de extractie si cum te recuperezi dupa o astfel de interventie:

Maseaua de minte este al treilea molar si apare in cea mai indepartata zona a maxilarului, respectiv a mandibulei. Acesti molari au nevoie de spatiu pe arcada dentara matura pentru a erupe normal. Este motivul pentru care erup la o varsta mai inaintata decat ceilalti dinti permanenti, adica atunci cand arcadele dentare s-au dezvoltat complet.

In general, maselele de minte apar intre 17 si 21 de ani. Exista, insa, si exceptii. De pilda, in Cartea Recordurilor, este inregistrat cazul unui baietel care la 9 ani a avut prima extractie a unui molar de minte, in vreme ce un barbat de 94 de ani a descoperit, in urma unui control de rutina, ca la aceasta varsta ii erupea o masea de minte. Prin urmare, maselele de minte pot sa apara, practic, la orice varsta. 

In mod normal sunt patru astfel de molari, doi superiori si doi inferiori, care au rolul de a mesteca, a taia si a faramita alimentele consumate. Sunt, insa, persoane care nu au patru masele de minte, ci numai cateva. Molarii de minte sunt folositori numai in conditiile in care ei se dezvolta corect si sunt sanatosi. In caz contrar pot duce la infectii ale gingiilor, deteriorarea celorlalti dinti si alte probleme, situatii in care este nevoie de extractie. 

Tratamentul bolii parodontale

Numai printr-o evaluare atenta bazata pe investigatii valoroase, diagnostic corect si tratament eficient este posibil sa oprim complet evolutia bolii parodontale. Evaluarea implica atat partea clinica cat si investigatii radiologice din care cea mai importanta este tomografia dentara, adica evaluarea tridimensionala a oaselor si dintilor.

Chirurgia parodontala cuprinde terapia initiala, in cadrul careia se elimina cauza bolii parodontale, si chirurgia definitiva (propriu-zisa), prin care se realizeaza un mediu necesar pentru mentinerea sanatatii parodontale durabile.

Boala parodontala este descoperita atunci cand medicul dentist evalueaza fizic si vizual tesuturile gingivale, le sondeaza pentru a determina daca nivelul de atasare la dinti este normal sau anormal si evalueaza modificarile osoase cu ajutorul radiografiilor dentare.

Distribuie mai departe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn