Odontologie Pitesti

Odontologie

Principala prioritate atunci cand un dinte este afectat de carie este tratamentul acesteia prin indepartarea cu minutiozitate a tesuturilor alterate si reconstituirea morfologica ,estetica si functionala a dintelui.

Ce este Odontologia

Odontologia este o ramura a anatomiei, care se ocupa cu studiul dintilor, al bolilor dintilor si ale tesuturilor invecinate, care implica studiul, diagnosticul, preventia si tratamentul bolilor cavitatii bucale.

Ca specialitate stomatologica, odontologia se ocupa de tratarea lezunilor carioase ale dintilor, precum si a celor necarioase, care pot fi fracturi, distrofii sau leziuni de uzura dentara.

Aceasta terapie de restaurare dentara este o latura a proteticii, care restabileste integritatea dintilor naturali. Restaurarile protetice pot fi directe, prin obturatii, sau indirecte, atat unidentare cat si pluridentare, prin incrustatii, coroane sau punti.

Clinica Stomatologica Pitesti

Adresa

Str. Doaga nr 8 , Pitesti, Arges

Clinica Stomatologica Pitesti

Scrieti-ne!

elendenta@yahoo.com

Cand este necesar un consult odontologic?

In multe situatii, motivul durerilor dentare este reprezentat de cariile dentare. Cariile dentare de pe suprafata dintelui se formeaza in general din cauza igienei deficitare, a dulciurilor, absentei de la stomatolog, insa acestea ca si cele care se afla in interiorul dintelui pot avea de multe ori cauze necunoscute ori genetice. Cariile trebuie curatate si obturate la timp pentru a nu avansa, ducand la tratamente de canal si extirpari ale nervului.

Tratamentele de odontologie cuprind o varietate de manopere menite sa amelioreze si sa vindece diversele suferinte ale dintilor, de la carii simple pana la complicatii ale acestora care afecteaza pulpa si parodontiul dintilor. O parte importanta a acestor tratamente este reprezentata de etapa finala a refacerii structurii si functionalitatii dintilor respectivi, prin folosirea unor materiale estetice si a unor tehnici de ultima generatie, toate acestea contribuind la obtinerea unui rezultat estetic satisfacator pentru pacient.

Procedurile de restaurare odontologica includ:
• Obturatii metalice;
• Obturatii fizionomice;
• Incrustatii sau obturatii indirecte – Inlay si Onlay (coroana partiala);
• Fatetari;
• Coroane si punti dentare.

In momentul in care smaltul dintelui este distrus si leziunea carioasa a patruns in dinte, principala metoda care restabileste integritatea dintilor naturali este obturatia direct fizionomica, numita si plomba.

Distribuie mai departe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn